Кой се крие в малкия екран на телевизията

В областта на телевизията погледната като цяла наука, ролята на образа, който виждаме има ключово значение за това, което се опитва да внуши дадената телевизия. По конкретно може да се спрем върху образа на журналиста и това, колко важна е неговата работа за качеството на предаванията.

Поднасянето на информация на зрителя изглежда лесна работа, но дали това е всичко, което трябва да направи един журналист. Истината е, че работата му е далеч по-различна от всичко, което виждаме пред малкия телевизионен екран, всъщност самото телевизионно предаване е крайния продукт, който е плод на множество усилия, време, средства, понякога пътувания, срещи и т.н.

За да бъде направен един снимков телевизионен материал, който зрителя гледа 10-15 минути, понякога се изисква време в порядъка на дни и седмици.

Начина, по който бива поднасяна информацията в телевизията е силно въздействащ, колкото и да не го осъзнаваме. Той може да пробуди усмивка, възхищение, да ни зарадва, но наред с това едно телевизионно предаване може да е далеч психологичната ни нагласа тежки кадри, силни моменти и най-вече начина по-който бива предоставяна новина или някаква информация може да ни направи по-добри, по-силни, по-мотивирани, но може и да ни отчае.

Ето, защо ролята на журналиста в телевизионния екран не се свежда само до изчитане на репортера. Той трябва да има добра визия, подход и начин на изразяване, изчистен и правилен, разбираем език и не на последно място добър тоалет, прическа и грим.

Правилно подбраните дрехи и съчетанието им с интериора в кадър, декорите по време на предаването от студио и всичко останало имат своята решаваща роля за качеството на телевизията или по-конкретно излъчваното предаване.

За да изглежда добре репортера в телевизионния обектив за неговата външност се грижат и не малко хора. Стилисти, фризьори, гримьори са тези, чиято работа в телевизията също не е маловажна.

В краен резултат, екипността на продуценти, режисьори, оператори, репортери, журналисти, стилисти и много други хора пред и зад обектива на камерата представят крайния завършен продукт в телевизията.